Volledig ademen is volledig leven!


Helaas gebruikt 90% van de mensen slechts 30% van de ademcapaciteit. 

Ten gevolge van stress of vastgezette emoties spannen we spieren aan in ontspannen toestand. Zo ontstaan er energieblokkades in het lichaam die ervoor kunnen zorgen dat je adem niet meer volledig doorstroomt.  Onbewust beperken we onszelf hiermee. Als je meer ademruimte inneemt heeft dit dan ook direct een effect op je ontspanning en energie. 

Je adem kun je zien als levensenergie. Deze energie in de vorm van zuurstof heeft een helend effect op je lichaamscellen en bevordert je gezondheid, energie en innerlijke rust. Meer dan water en voedsel, is zuurstof de allerbelangrijkste energiebron voor je lichaamscellen. Wanneer je ademhaling niet optimaal is dan zal de zuurstof niet optimaal afgegeven worden aan je lichaamscellen.

Als ademcoach kan ik je helpen om je ademruimte te vergroten, door middel van het bewust gebruiken van de verbonden ademhaling. Met deze techniek ruim je blokkades op, integreer je oude vastgezette emoties en het effect is dat jij je gezonder en sterker gaat voelen en meer ontspannen. 
 

Enkele effecten van goed ademen zijn:

-          Je komt beter in contact met je gevoel
-          Je raakt stress kwijt en kunt diep ontspannen;
-          Fijne gedachten krijgen meer ruimte, je piekert minder;
-          Persoonlijke groei, inzicht in je patronen
-          Een groter lichaamsbewustzijn waardoor je betere keuzes kunt maken
-          Vergroten van je persoonlijke veerkracht 
-          Betere balans 


Hoe werkt de verbonden ademhaling?

De verbonden ademhaling is een techniek waarbij je zonder pauze in -en uitademt door de mond, je brengt hierdoor een krachtige luchtstroom op gang. Deze energie heeft een hoge trillingsfrequentie. Spanning en vastgezette blokkades in het lichaam hebben een lage trillingsfrequentie.  De hoge trillingsfrequentie neemt de lage trillingsfrequentie vervolgens mee.  Vastgezette spanning wordt losgemaakt en kan geïntegreerd worden; vervolgens ontstaat er een diepe ontspanning. 

Effecten op 4 niveaus:

 Een ademsessie werkt op fysiek, emotioneel, mentaal en /of spiritueel niveau. Elke ademsessie brengt je op een diepere laag op één of meerdere niveaus.
 
Er zijn verschillende manieren van ademen. Afhankelijk van welke manier van ademen je toepast, kun je niet alleen rust creëren, maar ook je focus vergroten en ongewenste emoties loslaten.
 
De meeste mensen krijgen door hun manier van ademen te weinig zuurstof in hun lichaamscellen, wat vermoeidheid, ziektes en stress kan veroorzaken. Als we iets eng vinden, houden we onze adem in, wat veel vitale energie kost. Gevoelens worden stilgelegd en emoties onderdrukt. Onze ademhaling is een goede graadmeter voor waar blokkades zich in je lichaam bevinden.
 
 Fysiek
Het ademhalingssysteem kan worden ingedeeld in drie gebieden: buik-, middenrif- en borstademhaling. Door deze drie gebieden te openen en te verbinden krijg je optimale zuurstofopname, waardoor alle cellen en organen optimaal worden gevoed. Dit heeft een gezonde stofwisseling tot gevolg en je gaat je fitter en energieker voelen. Spanningen in je lichaam worden losgelaten.

Mentaal
Door verbonden te ademen worden vaste gedachtepatronen en overtuigingen doorbroken. Het leidt tot een beter balans in ons denken en voelen en ten slotte in ons handelen. Door de verbinding die ontstaat door verbonden te ademen en de flow van de ademhaling, komt er meer vertrouwen in de flow van het leven.

Emotioneel
Om emoties te vermijden en te onderdrukken zijn we onze ademhaling gaan 'controleren'. We gebruiken niet meer ons gehele ademhalingssysteem (onderbuik, middenrif en borst). Door de gesloten ademhalingsgebieden weer te openen komen vastzittende emoties naar boven en worden opgelost.

Spiritueel
Op dit niveau kom je in contact met jouw essentie, wie je werkelijk bent. je voelt de verbinding met de diepere kern van jezelf. Het is een meditatieve trance, waarin heling op het diepste niveau plaatsvindt. je zult meer acceptatie, vreugde en vitaliteit gaan ervaren na een ademsessie.
 

Wat kun je verwachten van een verbonden ademsessie?

De ademsessie is als volgt opgebouwd:

We starten met een ontspanningsoefening, daarna volgt het actieve ademgedeelte. In dit gedeelte ben je echt aan het werk met je adem en kun je allerlei fysieke sensaties krijgen, maar ook emoties ervaren.  Het is vooraf nooit te voorspellen wat zich zal aandienen maar wat er ook gebeurt, het is precies wat er op dat moment nodig is. Ik maak ook gebruik van drukpunten (acupressuur) op het lichaam, zodat vastgezette energie nog beter kan doorstromen.
 
Na de actieve fase volgt de ontspanningsfase. In deze fase keer je weer terug naar je natuurlijke ademhaling en kun je een diepe ontspanning ervaren, ook kun je beelden of inzichten krijgen. Het is de fase waarin heling plaatsvindt op verschillende niveaus. Daarom is dit gedeelte van de sessie essentieel en neem ik hier ruim de tijd voor.

Tijdens de sessie gebruik ik muziek die het proces ondersteunt en de ervaring verdiept. Na afloop spreken we de sessie na en kun je je ervaring delen.

Praktisch:

Een ademsessie vindt in principe liggend plaats, daarom is het fijn als je de beschikking hebt over een comfortabele yogamat. Heb je deze niet, dan kan ik zorgen voor een geschikte mat.
De sessie vindt na overleg plaats bij jou thuis, op een rustige plek waar je niet gestoord kunt worden.
- Draag losse, makkelijk zittende kleding, geen knellende sieraden;
- Zorg dat je voor de ademsessie niet teveel hebt gegeten, een volle maag is niet prettig tijdens het verbonden ademen;
- Drink na afloop veel water, zodat afvalstoffen goed worden afgevoerd.

Contra-indicaties

Let op. Contra-indicaties voor het ademwerk zijn; hoge bloeddruk, psychische aandoeningen, hart- en vaatziekten, fysieke verwondingen, netvliesproblemen, Astma, Epilepsie, Zwangerschap, alcohol- of drugsverslaving. Deelname aan de ademsessie geschiedt op eigen risico, wel zal ik altijd van te voren de contra-indiacties met je bespreken.


Prijzen :

*
Traject van drie ademsessies inclusief uitgebreide intake: € 249.-
*
Losse ademsessie (60-75 minuten): € 85,-

Afhankelijk van je woonplaats kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht voor benzine of parkeren. 

Stuur me een berichtje en ik neem vrijblijvend contact met je op om de mogelijkheden te bespreken! 

 

Carina

" De afgelopen maanden heb ik twee verbonden ademhaling sessies bij Marielle gedaan. Marielle neemt de tijd om kennis te maken en schept een sfeer van vertrouwen om de sessie te ondergaan. Ze stelt je op je gemak en begeleidt je tijdens de sessie continue. Er staat aangename muziek op. Ik kreeg tintelingen in mijn handen en er kwamen emoties los en dat was prima en voelde niet gênant. Na de sessies voelde ik mij energiek, positief en prettig. "

Anna

Het lukt mij nog niet iedere dag om de ademhalingsoefeningen te doen omdat het nog niet in mijn systeem zit, maar dat gaat goed komen. Ik merk dat ik er baat bij heb. Mijn reden om dit te proberen was dat ik het heel moeilijk vind mij te ontspannen. De manier waarop jij de ademhalingsoefeningen aan mij hebt overgebracht vond ik heel fijn. je straalt rust en kalmte uit en dat heb ik als heel prettig ervaren.