Waarom wandelcoaching?

De voordelen van een coachtraject in de buitenlucht

In een coachtraject gaan we aan de slag met jouw coachvraag door middel van wandelen in de natuur. Dit brengt rust en geeft een andere kijk op de situatie. Wandelen is een effectieve manier om zowel mentaal als fysiek in beweging te komen. Praten gaat makkelijker doordat je elkaar niet aan hoeft te kijken.    

Wanneer je langdurig vooral vanuit je hoofd leeft, veel stress ervaart en weinig ontspanning hebt komt het zorgen voor jezelf meestal op de laatste plaats. Op een gegeven moment kan je last krijgen van fysieke klachten. Overmatig piekeren, vermoeidheid, concentratieproblemen en slapeloosheid; het zijn allerlei lichamelijke signalen om je bewust te maken dat er wat moet veranderen. 
Als je probeert om je probleem alleen mentaal op te lossen kom je vaak niet bij de kern. Belemmerende gedachten en overtuigingen zitten verandering in de weg.  Beweging in de vorm van wandelen helpt je in het proces om sneller tot een oplossing te komen.


Door aandacht te geven aan lichaamssignalen ga je voelen hoe het met je gaat, daardoor wordt ook duidelijk wat jij nodig hebt om verder te komen.  De verbinding tussen hoofd en hart wordt hersteld, je creativiteit wordt gestimuleerd en er ontstaat ruimte voor nieuwe inzichten.
De oefeningen die we doen zijn gebaseerd op mindfulness , yoga en NLP. Daarnaast is de ademhalingstechniek die je krijgt aangeboden een belangrijke tool om meer in het moment te kunnen zijn en stress te verlagen.

Wandelcoaching kan effectief worden ingezet bij onderstaande klachten :
 
-          Stress en beginnende burn-outklachten;
-          Leefstijlgerelateerde klachten (zoals obesitas en diabetes type 2);
-          Verstoorde werk-privébalans; 
-          Angst -en emotionele problemen;
-          Lichte depressieve klachten.

Werkwijze:

In een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek (online of telefonisch) kun je al je vragen stellen en beoordelen of mijn manier van coachen bij je past. Daarna kun je kiezen voor een coachtraject of een losse coachwandeling. Een regulier traject bestaat uit zes wekelijkse wandelsessies van 1,5 uur. Afhankelijk van je wensen kunnen we een traject ook anders inrichten; graag overleg ik met jou de mogelijkheden.
Het mooie Amsterdamse Bos is ons kantoor, maar mocht je liever ergens anders willen lopen dan kan dat ook in overleg.

Investering:
Regulier traject: 6 sessies (90 minuten per sessie)
-          Voor particulieren:: € 540,- exclusief btw 
-          Voor bedrijven: € 760,- exclusief btw

Losse coachwandeling (90 minuten)
- € 105,- exclusief btw.

Deze vorm van coaching wordt nog niet vergoed door de verzekering, 
De kosten worden mogelijk wel vergoed door de werkgever, vaak is hier wel een budget voor.