Geef je gezondheid een boost met omega-3

De basis van een gezonde leefstijl bestaat uit een combinatie van genoeg beweging, voldoende rust en gezonde voeding. 

Sinds eind januari ben ik gebruiker van omega-3 olie van Eqology, een Noors bedrijf dat 100% natuurlijke olie produceert. Sinds ik dagelijks de olie neem, in combinatie met vitamine K2 en D3, heb ik de volgende positieve effecten op mijn gezondheid gemerkt:
* ik slaap beter
* ik herstel sneller na het sporten
* mijn huid ziet er stralender uit . 
Van de mensen in mijn omgeving die het ook gebruiken hoor ik de volgende verhalen: 
* verbeterde concentratie bij ADHD
* een chronische ontsteking die opeens weg is
* minder migraineklachten
* overgangsklachten die zijn verdwenen
* makkelijker afvallen 
* betere stoelgang.
Dat zijn nogal positieve geluiden! 
.
Omega 3 heeft wetenschappelijk bewezen positieve effecten op de gezondheid:
* verlaagt de bloedlipiden en bloeddruk, verlaagt het risico op hart-en vaatziekten;
* behoudt de elasticiteit van de bloedvaten;
* verbetert het functioneren van de hersenen;
* draagt bij aan meer rust en verlichting van depressie;
* gaat ontsteking in hersencellen en bloedvaten tegen;
* maakt het celmembraan zachter en flexibeler.

Kortom, deze olie heeft een hoop gezondheidsvoordelen. Maar hoe werkt het precies? Hieronder een uitleg over het belang van voldoende omega-3 in je lichaam. 
En hoe het komt dat tegenwoordig bijna iedereen een tekort heeft aan omega-3, ook al eet je nog zo gezond. 

Hieronder leg ik je uit hoe dit zit en wat je eraan kunt doen! Zeker de moeite waard. 


Essentiele vetzuren

Ons lichaam kan de meeste vetzuren die het nodig heeft zelf produceren, maar sommige vetzuren moeten via onze voeding worden opgenomen. Dit worden essentiële vetzuren genoemd en deze zijn onderverdeeld in twee groepen: omega-3 vetzuren en omega-6 vetzuren. Omega-3 komt vooral voor in vette vis, terwijl omega-6 veel meer bronnen heeft, zoals volkorenbrood, eieren, de meeste plantaardige oliën en granen.

Ons moderne dieet bestaat uit een toenemend aantal bewerkte voedingsmiddelen en industrieel gevoede vis en vlees. Dit betekent dat de keuze van ingrediënten in vis en diervoeder tegenwoordig wordt overgelaten aan de voedingsindustrie, die om economische redenen goedkope plantaardige oliën vol omega-6, zoals maïs-, soja-,palm- en zonnebloemolie, te veel heeft gebruikt in diervoeder.

Tegelijkertijd eten we te weinig visproducten, de belangrijkste bron van omega-3-vetzuren.

Studies tonen aan dat we gemiddeld 15 keer meer omega-6 dan omega-3 in ons lichaam hebben, waar de aanbevolen verhouding ongeveer 2:1 is. Een onbalans van omega-6/3 samen met het krijgen van te weinig omega-3 hangt samen met verschillende  gezondheidsproblemen zoals een verhoogd ontstekingsniveau, een verminderd immuunsysteem en metabolisme, evenals nadelige effecten op organen zoals de hersenen, het hart en de ogen. 


Eqology Arctic oil
EQ Pure Arctic Oil biedt een aanvulling van omega-3 vetzuren en helpt het lichaam om een meer evenwichtige verhouding tussen de soorten vetzuren te bereiken. Het doel voor iedereen die voor zijn gezondheid wil zorgen, moet zijn om een omega -6/ omega-3 verhouding te bereiken van 5 of lager; wat betekent dat je maximaal 5 keer zoveel omega-6 vetzuren hebt als omega-3 vetzuren in je lichaam. Een gezonde balans tussen omega-6 en omega-3 is een van de belangrijkste schakels voor gezondheid en het beperken of voorkomen van chronische ziekten. Dit doel kan bereikt worden als je dagelijks omega-3 olie neemt. En dan wel van hoogwaardige kwaliteit. 
Het mooie van Eqology is dat dit Noorse bedrijf alleen hoogwaardige olie produceert  van duurzaam gevangen vis uit de Noordelijke IJszee. Eqology beschikt over het MSC certificaat, wat betekent dat de EQ Pure Arctic Oil gezien kan worden als een product van de hoogste kwaliteit dat duurzaam wordt geproduceerd.

EQ omega-3 test
Met behulp van een anonieme, eenvoudige thuis- bloedtest krijg je snel uitsluitsel over je huidige omega-6/omega-3 verhouding. Het bloedmonster wordt door een onafhankelijk laboratorium onderzocht en na ongeveer vier weken kun je de uitslag online opvragen. Na 4 maanden gebruik doe je deze test opnieuw omdat een bloedcel vernieuwd wordt in 120 dagen. Er is bewijs dat bij dagelijks gebruik van de juiste hoeveelheid gedurende minimaal 120 dagen een omega ratio van 5:1 of lager haalbaar is. Bij mij gaf de eerste test een uitslag van 23:1 . Bij de tweede test was het resultaat 3:1. een hele verbetering dus en voor mij een extra bewijs dat het echt werkt.

Wil jij meer weten over dit product? Graag vertel ik je er meer over en geef ik antwoord op jouw vragen. Om een product te bestellen is een EQ ID nummer nodig. Als je mij als Eqology-contactpersoon wilt gebruiken is het nummer : 8529437