Wie ben ik?

Ik ben Mariëlle, 48 jaar en ik woon samen met mijn partner en 3 kinderen in Amstelveen. Mijn hele leven heb ik het al fijn gevonden om sportief bezig te zijn. Hardlopen is één van mijn favoriete bezigheden, in 2018 liep ik mijn 10e marathon. De laatste jaren ben ik steeds minder bezig met presteren en meer gaan lopen om het lopen. Het in beweging zijn zelf geeft mij energie en een gevoel van vrijheid. In de natuur komt mijn hoofd tot rust en ontstaat vaak nieuwe inspiratie.

Na jarenlang een vaste baan in de hulpverlening voelde ik dat het tijd werd om door te groeien naar meer zelfstandigheid en passie . Gebaseerd op mijn kernwaarden natuur, verbinding, innerlijke rust en gezondheid ben ik mijn eigen bedrijf gestart, waarin coachen samengaat met buiten in beweging zijn.  

Behalve een opleiding tot wandelcoach heb ik diverse programma's gevolgd om mijzelf persoonlijk te ontwikkelen. Vervolgens heb ik gekozen voor een post HBO-opleiding tot leefstijlcoach, vanwege mijn interesse in een positieve benadering van gezondheid. In mijn coaching wil ik een bijdrage leveren aan de fysieke en mentale gezondheid van anderen;  met als doel om genoeg energie te hebben om de dingen te kunnen blijven doen die echt belangrijk zijn in het leven.
Ik werk als persoonlijke -en leefstijlcoach, ook ben ik inzetbaar als wandelcoach voor Werkfit trajecten. In mijn vrije tijd geef ik cursussen Mindful Run en Powerwalk. 
 
Eva: Ik denk dat Mariëlle een natuurtalent hiervoor is. Heel byzonder hoe iemand die mij nog maar vier keer gesproken heeft al zo duidelijk kan krijgen waar ik zelf al 10 jaar zoekend naar ben. Heel byzonder!  
Natascha:

Hele fijne begeleiding gehad van Mariëlle bjj het hardlopen en tijdens conditietraining. Na twee jaar niet te hebben gesport heeft Mariëlle mij in 5 weken weer helemaal back on track gekregen! Dikke aanrader dus!

 

Martijn: Mariëlle ademt gezondheid en sport. Ze is een vakvrouw met een warm hart. Ze brengt mindfulness in combinatie met bewegen in coaching op een uiterst prettige manier. Van inspanning naar ontspanning, een aanrader! 


 
Eveline: Dankzij jouw Mindfulrun cursus van 5 weken heb ik weer leren genieten van het lopen, van de inspanning en het gewoon gaan en doen. Voor mij is met name de techniek van het lopen en het weglaten van de prestatie (tijd en/of afstand) heel erg waardevol. In combinatie met de neusademhaling en het om mij heen kijken, wat mij al eigen was, is dit de perfecte match om weer te kunnen genieten van het lopen. Ik loop nu gemiddeld 2-3 per week in de vroege ochtend en het kost mij geen moeite. De drang om naar buiten te willen en te lopen is groot.  
Marielle, je bent een hele fijne trainer en coach die enthousiasmeert zonder te pushen. Je laat een ieder in zijn/haar waarde om uiteindelijke te bereiken wat degene nastreeft. De rust die je uitstraalt vond ik heel fijn. Je geniet enorm van wat je doet en dat mede door buiten te zijn!  


 
Sendy: Enthousiast ben ik aan de 5-weekse groepscursus Mindful Run begonnen. Ik was opgebrand, had weinig energie en was zelf net 1 week bezig met hardlopen. 
 Ik heb veel geleerd over hardlopen, de techniek en de ademhaling. Ik kan nu met een goede neus/neus ademhaling met gemak mijn 5 km rondje volhouden. Telkens na de les ontvang je netjes een mail met daarin alles wat je deze dag had gedaan. Handig om nog eens na te lezen. Mariëlle is een ontzettende enthousiaste hardloop coach, heeft ons naar de mooiste plekjes in het Amsterdamse bos gebracht en mij erg geholpen om weer wat energie te krijgen. Ik ben nog meer van hardlopen gaan houden.  


 
Jeroen:  Ik heb het genoegen gehad om me gedurende 10 sessies te laten coachen door Mariëlle IJkel. Mijn doel was om de flow van het hardlopen weer op te pakken en een paar kilo kwijt te raken. We hebben iedere keer twee sessies per week gepland, waarbij één sessie vooral gericht was op Mindful run en de tweede sessie conditie training. Deze afwisseling beviel zeer goed. Door de Mindful run oefeningen kan ik weer genieten van het hardlopen en heb ik bovendien de neusademhaling onder de knie gekregen. Door dit toe te passen ben ik veel relaxter gaan lopen met een lagere hartslag. De afwisselende conditie training was pittig maar ik voelde me per week fitter worden en de weegschaal tikte na 5 weken een aantal kilo minder aan. Mariëlle ik wil je hartelijk danken voor de coaching en hoop je nog vaak tegen te komen in het Amsterdamse Bos 


 
May : Na 20 jaar hardlopen zonder enige begeleiding heb ik met veel plezier bij Marielle de mindful run cursus gevolgd. Marielle is helder, enthousiast en heeft kennis van zaken. Een absolute aanrader voor wie gezond wil bewegen, of je nu net begint of juist meer ervaren bent.